Народните представители ще седнат на депутатските си банки още тази сряда. Припомняме, че миналата седмица новоизбраното 49-то Народно събрание не успя да избере председател и така първото заседание, което може да бъде закрито едва след този избор, ще продължи и през новата седмица след Великден.

Както стана ясно от съвместен брифнинг на ГЕРБ-СДС, формациите ще изготвят общ законодателен проект по важни ключови законопроекти за българския народ. Това трябва да се случи до вторник, когато работните групи на първите две коалиции - ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната - Демократична България", трябва да са изготвили законодателните предложения. Ръководители на групите са акад. Николай Денков и Росен Желязков, който беше и кандидатурата на ГЕРБ-СДС за председател на парламента, но не получи нужната подкрепа в пленарната зала. 

Темите около, които двете най-големи политически сили в НС се обединиха са Шенген, еврозоната, борбата с домашното насилие и съдебнате реформа. Желанието на политическите формации е да се разгледат в първата сесия на парламента.

В последния работен ден за депутатите преди Великден лидерът на спечелилата изборите партия Бойко Борисов се срещна с председателите на парламентарните групи на БСП, ДПС и ИТН, както и със съпредседателите на коалицията ПП-ДБ още в първия ден на 49-ото НС.

Очаква се във втроник преди редовното заседание в сряда, Бойко Борисов да проведе среща и с лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.