2022 година си отиде. Каква беше тя за българския народ и каква нова година очакват хората както в личен план, така и в политически. Това се опитахме да разберем в анкета за Агенция "Фокус"

Повечето от запитаните споделиха, че изпращат добра година в личен план, но не могат да кажат същото за политическите събития през, които страната ни премина в последните 12 месеца. Основен акцент в отговорите на хората бе липсата на редовен кабинет и зачестените предсрочни избори. 

Някои от анкетираните не пожелаха да коментират политическата обстановка у нас, но пък други изразиха надежда за бъдещето на България. 

"Годината, която изпраща държавата ни със сигурност е несигурна, но аз съм от българите, които смятат, че имаме възможност 2023 година да бъде по-сигурна, да има обединение и да се намери консенсус между партиите, за да може страната ни да излезе от кризите, в които е в момента", заяви една от запитаните.

"Много хубави неща си пожелавам. но няма как да се случат", каза категорично друг софиянец, запитан какви промени очаква да се случат в България. 

По-голямата част от интервюираните посочиха, че се надяват 2023 година да е по-добра от изминалата. По думите им е крайно време, държавата ни да има редовно управление и да има по-голямо разбирателство както между политиците, така и между хората.

Повече вижте във видеото.