Как едно семейство реши да посвети живота си на образованието, училището и децата?

"Денят на българската просвета и култура, славянската писменост и делото на Светите братя Кирил и Методий, са повод, чрез словото да изразим себе си. За мен това е безценен дар, който всеки един от нас използва всекидневно", сподели в ефира на NOVA десетокласникът Тони Иванов.

 "Реших да се занимавам с преподаване по стечение на обстоятелствата, но съм благодарен, че вече шеста година преподавам история", добавя Иван Бутрачков, който е учител в Професионална гимназия по ветеринарна медицина и селско стопанство "Св. Георги Победоносец" в Костинброд.

Според него съвременните ученици са много по-будни, отколкото децата, когато той самият е бил в  училище. Синът му Тони обясни, че при учителят Бутрачков, скучен час по история – няма, а методите са интересни и интерактивни. А отношението на учителя към учениците, е приятелско.

"Основните проблеми, с които се сблъскваме е ниската мотивация, но това не е самостоятелен проблем. Това е казус и на учителите, родителите и цялото общество. Мотивацията е вътрешен процес и идва, когато учениците видят смисъла от това, което се учи", добави Бутрачков.