Комисията за защита на потребителите на практика не може да изпълнява своите функции. Това стана ясно днес по време на парламентарния контрол в парламента, където лидерът на БСП Корнелия Нинова попита премиера Денков относно ефективността на КЗП, предаде репортер на "Фокус"

Оказва се, че ръководството на КЗП, назначено по време на редовното правителство на Кирил Петков, когато именно Нинова заема поста министър на икономиката, е било освободено от служебното правителство на Гълъб Донев исе назначава ново. То завежда дело, а съдебното решение се изчаква. Сега обаче министърът на икономиката Богдан Богданов дава заявка за нови рокади в ръководството. 

Според Нинова това би довело до блокаж на Комисията, ако и сегашното ръководство бъде освободено, а след това реши да заведе дело. 

Премиерът Денков обясни, че в момента "няма очевидно решение на проблема". По думите му "Комисията и сега не може да си изпълнява задълженията". 

"Ние търсим решение, което да може да позволи на Комисията да работи и същевременно да не влезе в конфликт в текущите съдебни дела", коментира премиерът. 

Попитан от Корнелия Нинова дали ще се назначи трето ръководство, той не даде категоричен отговор.