В продължение на започналата през септември кампания "Да защитим доходите от инфлацията и работните места в кризата" и категоричното настояване за приемане на нов бюджет за 2023 г. КНСБ ще проведе протестна акция до сградата на Народното събрание, съобщиха от Конфедерация на независимите синдикати в България.  

Конфедерацията ще подари на депутатите протестна синдикална елха. На нея вместо коледни играчки ще бъдат поставени исканията на работеща България. Пространството около служебния вход на парламента ще бъде "украсено" и с протестни синдикални гирлянди. Представителите на КНСБ ще запознаят с исканията депутатите преди влизането им в сградата на парламента.  

КНСБ настоява Народното събрание да поиска от служебното правителство да внесе проект на закон за държавния бюджет за следващата година с предвидена в него адекватна политика по доходите - ръст на минималната заплата на 850 лв., увеличение с поне 13% на всички заплати в обществения сектор и с минимум 20 на сто за работещите на терен.