Днес от 8:45 часа пред КЕВР Мая Манолова и представители на гражданска платформа Изправи се.БГ ще връчат студени радиатори на предсадетеля на Регулатора, съобщиха от гражданската платформа. От 9:00ч Комисията е насрочила открито заседание за обсъждане искането на Булгаргаз за увеличение на цената на газа за август с 55% до 298лв/МВтч.

Припомняме, че от Изправи се.БГ предупредиха за предстоящото шоково паскъпване на газа още преди да стане ясно искането на газовата компания и започнаха кампанията "Подари радиатор на властта" с акция пред Булгаргаз. Тогава активистите предупредиха, че с толкова високи цени на газа и липсата на дългосрочни договори ни чака студена и скъпа зима и много радиатори ще бъдат изключени.

Преди заседанието на КЕВР, от 8:45ч, Манолова и представители на Изправи се.БГ ще връчат радиатори на председателя на Регулатора и ще коментират ситуацията с газа и действията на властта за справяне с кризата.

След заседанието на КЕВР за цената на газа от Изправи се.БГ ще участват в обществените обсъждания и за цената на водата в обл. Ямбол и Видин.