Измамник върлува безнаказано в община Павликени и вече е обрал десетки хора. Той ги убеждава, че е сериозен бизнесмен и работодател, предава Българската национална телеизия. 

Потърпевша жена твърди, че мъжът е около 60-годишен и се представя с различни имена. Версията му е еднотипна - занимава с внос на месо и почистващи препарати. Предлага месото на ниски цени, но така и не го доставя. Измамникът прави непрекъснато конкурси с фалшиви обяви за работа.

Мошеникът е действал и на територията на Велико Търново. В полицията го знаят като Радуш.

Комисар Христо Христов, зам.- директор ОД МВР във Велико Търново е заявил, че схемата е позната за МВР. Извършителят е стар познайник на органите на реда. Той е с много криминални регистрации. Осъждан е за подобни престъпления, излежавал е присъдата си, но продължава да се занимава със същото.

Старши инспектор Емил Брунков от РПУ Павликени е заявил, че първата жалба е от януари от Бюрото по труда в Павликени. Мъжът казал, че е бизнесмен и търси служители - от бюрото му дават списък на всички безработни, които впоследствие той мами. Мъжът е без лична карта и актуална снимка, обявен е за издирване в няколко области.