Историите, представени в "Полетът – портрети за слушане“, са изключително вдъхновяващи и мотивиращи. Това каза Инна Павлова от екипа на проекта в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“.  

Вдъхновението е в основата на идеята за създаването на проекта, посочи тя. "Всеки от нас като човек минава през най-различни житейски предизвикателства, през моменти, в които имаш чувството, че просто не можеш да продължиш напред. Затова много ни вдъхнови тази идея и решихме да потърсим хора, които могат да покажат през личното си преживяване и личния си житейски опит, че това не е така и че винаги можем да намерим начин, стига да искаме, да се свържем с тази сила в себе си не просто да продължим напред, а да бъдем по-добри“, каза Инна Павлова.  

Една от историите е на Николай Примов – художник на стъклописи, председател на Сдружение на творците с увреждания в България. Той разказа, че желанието да твори го е спасило в тежък момент след катастрофа, когато почти губи зрението си. "Мислех, че светът въобще вече няма да съществува, но нещо ме сръчка и започнах на бързи обороти да се занимавам със страшно много неща – със стъклопис, създадохме единствената в Европа агенция за кастинг на хора с увреждания; обучихме съвместно с Американското посолство 20 тотално незрящи в сетивна фотография“, изброи той.  

Изложбата може да бъде видяна всеки ден от 19 до 24 юни от 14.00 до 20.00 часа в Национален студентски дом.