Намериха на метри от дома му детето от Болярино, което днес пловдивската полиция издирваше, предава NOVA. Сирийчето е открито живо, но е било в шок и с бинтове по тялото. Тепърва ще се изяснява какво точно се е случило.

Сигналът за изчезването му беше подаден малко преди 12 ч. днес. Обяснено било, че то е изчезнало в 7 ч. сутринта от дома си в селото.

Родителите дали противоречиви данни за възрастта на детето. Първоначално казали, че то е на 14 години, след това, че е на 12. Те са сирийци със статут на временно пребиваващи у нас.

Кметът на Болярино обясни, че семейството е многодетно - има шест деца и от юни живее в населеното място.

"Детето, слава Богу, можем да кажем, че е намерено живо, в задоволително добро състояние, със следи от насилие, които няма да конкретизираме, но животът му е извън опасност", заяви Ваня Христева, окръжен прокурор на Пловдив.  

"Открито е в неподвижно състояние. Вероятно в следствие на преживян шок. Открито е в парка зад мен. Получена е информация, че се вижда такова дете, че се движи и издава звуци, по-скоро е получена информация за това, че някой издава някакви звуци в близост до мястото. Работим детайлно по всички възможни версии", заяви старши комисар Васил Костадинов, директор на ОД на МВР- Пловдив.