Избраха постоянните състави на 25 комисии в Народното събрание. Председателите им ще са същите като тези от 48-ия парламент, предаде репортер на "Фокус"

Заседанията ще се свикват от председателя на парламента Росен Желязков.

Комисиите ще работят така, докато не стане ясно има ли мнозинство в настоящото Народно събрание от кои партии да се изберат и постоянни председатели.

Ето в кои ще заседават останалите лидери:

Бившият финансов министър и съпредседател на "Продължаваме промяната" Асен Василев ще бъде в комисията по бюджет и финанси и по въпросите на европейския съюз.

Тошко Йорданов от "Има такъв народ" членува в комисията по бюджет и финанси и по култура и медии.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ ще бъде в комисията по конституционни въпроси, макар че се обяви против съществуването ѝ, както и в тази по вътрешна сигурност и обществен ред.

Шефката на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова ще бъде част от комисията по правни въпроси и от тази по контрол над службите за сигурност.

Лидерът на СДС Румен Христов ще работи в комисията по икономическа политика и иновации и в комисията по земеделие, храни и гори.

Лидерът на "Зелено движение" Владислав Панев ще е член в комисиите по икономическа политика и иновации и енергетика.

Бившият премиер и съпредседател на "Продължаваме промяната" Кирил Петков ще участва в комисията по външна политика.

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов ще членува в комисията по външна политика и в тази по отбрана.

Номинираният за премиер от ПП-ДБ акад. Николай Денков ще е в комисията по въпросите на Европейския съюз и в тази по образованието и науката.

Съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов ще е в комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и по контрол над службите за сигурност.

Лидерката на БСП Корнелия Нинова ще е в комисията по контрол над службите за сигурност и в тази за труда и социалната политика.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов ще е част от комисията по култура и медии и от тази за политиките на българите извън страната.