"Безкрайно обичам баба си, тя беше един невероятен човек и ужасно съжалявам", проплака Ивет Стайкова в съдебна зала, предаде репортер на "Фокус". Въпреки че дни по-рано адвокатите ѝ бяха заявили пред съда желанието ѝ да направи изявление пред журналистите, днес попитана от съдията по делото дали иска да разговаря с репортерите, тя се отказа от намерението си.

19-годишната Ивет Стайкова е обвинена, че е убила баба си - изтъкватата актриса Виолета Донева. Ивет вече 18 месеца е в ареста.

Според прокуратурата тя е наръгала възрастната жена 54 пъти в нощта на 18 октомври 2022 г.

Защитата на подсъдимата поиска домашен арест с гривна за Ивет, защото още няма в сила присъда и е съдействала изцяло на органите на реда. От държавното обвинение бяха категорично против, като прокурорът по делото подчерта, че съпричастността ѝ към убийството под въздействието на наркотици, по никакъв начин не е разколебано.

"Още повече, че налице са примери, че електронната гривна не гарантира, че няма начин да се укрие. Освен това предвид това как ѝ влияе приема на наркотици, няма гаранция, че няма да извърши ново посегателство, този път към другата си баба и дядо", допълниха от обвинението.