5-6 депутати могат да бъдат изключени от парламентарната група на "Величие". Това обяви днес пред журналисти Ивелин Михайлов. Причината за това е вчерашното гласуване в парламента, при което парламентарната група гласува "за" кандидатурата на Анна Александрова за председател на Временната комисия, която ще изработи Правилника за дейността на Народното събрание. Тя бе номинирана от ГЕРБ-СДС и подкрепена от ДПС. 

"Вчерашното гласуване е предателство срещу народа", заяви Ивелин Михайлов. И добави: "Говорих с деветима от нашите депутати, които казаха твърдо, че няма да направят такова нещо, другите ми казват, че това е политика". 

Малко по-късно пред общественото радио Михайлов казва, че депутатите са били подведени да гласуват от човек от групата. Той допусна народни представители от "Величие" да са подложени на натиск. 

За да има парламентарна група обаче, са необходими поне 10 народни представители. В момента "Величие" има 13. Ако повече от трима бъдат изключени, то това означава, че и парламентарната група се разпада.