Днес в 12:00 във фоайето на Община Пловдив се проведе брифинг на тема "Пловдивски панаир". В него участваха кметът Здравко Димитров, председателят на Общински съвет - Пловдив Александър Държиков и областният координатор на ГЕРБ Пловдив Иван Тотев, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Ще се съобразя с решението на Общинския съвет и ще обжалваме решението за увеличаване на капитала на "Пълдин туринвест" - каза кметът Здравко Димитров

"Има действащо решение на Общинския съвет, с което се изразява несъгласие с решението на ОСА и обжалване в съда. В този политически цирк няма да участваме" - каза лидерът на ГЕРБ Иван Тотев.

И още:

"Абсолютно безпредметно е провеждането на такива сесии, днес 7 народни представители бяха в Общинския съвет. Вигенин (б.а. - Кристиан Вигенин) да попита председателя на партията си как е взето решението за панаира през 2006 г. През 2011 г. министър на икономиката от ГЕРБ заведе дело за разваляне на сделката. 

Обжалваме и ще обжалваме, но не можем да позволим ОбС да се превърне в цирк. Взето е решение, няма какво друго решение да се вземе.

Наб
людаваме цирк, който вероятно е свързан с предстоящите избори след месец-два. Сагата е започнала през 2006-2007 г., имаме истерия, която 20 години е закъсняла. 

Вигенин да попита председателя на партията си и Овчаров. Не да идват народни представители, които не сме ги виждали друг път. Г-н кметът да каже кога са дошли при него да питат има ли проблеми".

На въпрос как ще гласува представителят на община Пловдив в ОСА на "Пълдин туринвест" Тотев отговори: "Ясен Михайлов ще изрази своето несъгласие за увеличаване на капитала и община Пловдив ще обжалва".