Ламбо не предаде партията, не превърна каузата й в клише и беше от най-обичаните политици в БСП. Това каза Иван Таков, председател на БСП - София, по време на паметна вечер, посветена на 80-годишнината на Стефан Данаилов, съобщиха от пресцентъра на Градския съвет на БСП - София.

Събитието, на което организатор и домакин беше Градският съвет на столичните социалисти, беше под наслов "Искам да бъдете щастливи...". Официални гости бяха племенницата на Стефан Данаилов - Росица Обрешкова и неговите близки приятели Невена Малчева, Иво Атанасов и Чавдар Савов. Те си спомниха за артиста и политик Стефан Данаилов и разказаха техни общи спомени и истории. Събитието започна с прожекция на кратък документален филм, събрал видео и фото кадри от политическия живот на Ламбо, подготвен от Чавдар Савов.

"Той беше и Стефан, и Ламбо, и Цапето, и Мастера. Познавам го откак се помня. Беше наш семеен приятел, разказа Иван Таков. - Помня, че първи Анжел Вагенщайн го нарече "любимият на целия български народ Стефан Данаилов". Когато в Народния театър "Иван Вазов" срещу Ламбо се изправиха политическата омраза, отрицанието, предателствата на довчерашни приятели, справедливите и умни хора противопоставиха на омразата любовта и толерантността. И бяха прави".

Председателят на БСП - София отбеляза, че политикът Стефан Данаилов и днес остава обичан, почитан и следван в примера, въпреки недоверието и негодуванието срещу цялата политическа класа в момента.

"Ламбо е лице на нашата партия, любим оратор, неин критик и боец. Както сам казва - "Участвал съм в овладяване на доста кризисни ситуации в партията", припомни Иван Таков. - Успяваше, защото можеше да убеждава, защото хората му вярваха. А защо му вярваха? Защото беше доказал силата на своята личност. И защото неговото послание към тях беше: "Искам да бъдете щастливи...".