https://youtu.be/eQpYB79CPcg

"Задават се нови избори през март. Познавачите на политическата действителност "бабуват“, че може да има правителство с третия мандат. Да, всички сме съгласни, че трябва да има редовно правителство, но за БСП е изключително важно на каква основа би стъпило такова правителство!“.

Така отговори Иван Таков, председател на БСП-София на Илиана Беновска, "Беновска пита – Радио К2“, която попита какво трябва да бъде поведението на социалистите при връчването на третия мандат.

Таков заяви, че при управлението на предишния редовен кабинет БСП са направили някои добри неща в социалната сфера, които по-късно са били присвоени от техните коалиционни партньори, а самите социалисти са претърпели много негативи.

"Но вие само си "дърдорите“ бесепарите, Корнелия Нинова си язди черната кобила, меси си баниците, казвам го с образна ирония! И "кучето си лае, керванът си върви“! Сега сигурно ще имате един доста безплоден конгрес през февруари, извинявам се за прогнозата!“, продължи Беновска. Таков отговори, че заседание на НС не е свиквано от 3 месеца, което е в нарушение на устава на партията. А предстоящият конгрес е много важен, защото трябва да се занимава с въпроса за нова програма на партията. Той добави: "Градската организация отново е на ниво и въпреки краткият срок, който ни беше даден от Националния съвет, ние подготвяме въз основа на предложения от основните партийни организации, от районните организации подготвяме предложения!“.

"Нещо инфарктно очаквате ли на този конгрес?“, попита Беновска. Иван Таков отговори, че не очаква нищо инфарктно. "Няма да сваляте Корнелия Нинова?“, продължи Беновска. Таков отговори, че такава точка изобщо не е заложена. Според сега действащия устав конгресът не сменя и не избира председател.

Иван Таков бе категоричен, че левите политики са добрите за града. Той продължи, че София през последните 30 години е концесионирала всичките си комунални услуги, а БСП, като лява партия, настоява всички комунални услуги да са в патримониума на Столична община. Тогава вече има ясна отговорност, а не само да говорим кой ще глобим и кой не си е свършил работата.

Председателят на столичните социалисти заяви, че БСП иска да представлява всички софиянци, които не са представени в Столична община, не ги дели на модерни и немодерни! Едрият бизнес например е добре представен в Столична община и добре се развива, предвид големите бюджети. БСП представлява хората, които нямат чак толкова много пари. Има важни теми и ако БСП спечели следващите избори, ще ги реализира!

Таков заяви: "Това, което мога да заявя и няма да се срамувам след 10 месеца – няма да пестим сили и усилия, не само в предизборната кампания, а и в остатъка от мандата на общинския съвет! Ние отдавна сме влезли в предизборна кампания в смисъл, че не спираме да работим за града! Ние няма да го правим само в последния един месец! Цялата градска организация е мотивирана, винаги работим за спечелването на изборите!“.