Когато теглим кредит трябва да подхождаме внимателно, за да избегнем бъдещи негативни ситуации. Това каза за сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус".



"Нека това да става премерено и внимателно, да не е на всяка цена и на ръба на възможностите, които има отделният човек или пък домакинствата, т.е. това, което може да си позволи като разход по един кредит, защото именно в условия на криза, в условия на инфлация, когато доходите също реално намаляват и се обезценяват, съществуват и рискове от загуба на доход по принцип, изцяло загуба на доход или пък намаляване на разполагаемия доход, което много ще затрудни и ще усложни изплащането на кредита", коментира Стойков.



Според него има начини как да се постигне това: "Все още условията по банкови кредити са достатъчно изгодни, а и отдавна вече на българския пазар работят и кредитни консултанти - това може да са отделни физически лица или пък фирми, които оказват съдействие при кандидатстване за кредит, така че с тяхна помощ може да се намери едно оптимално решение при най-добрите параметри за клиента в случая. Нека хората да използват и тези възможности, имам предвид консултантските услуги.