Предизборната кампания се изроди като своеобразно състезание за купата на "Газпром“. Парламентарни и извънпарламентарни партии се надпреварват да развиват абсолютната лъжа как без доставки от руската компания няма да можем да изкараме зимата и как ще настъпи апокалипсис. Това каза в обзора на деня "Това е България“ на Радио "Фокус“ политикът Иван Сотиров.

"Преди 114 години България е била фактически независима, а актът на нашата независимост е бил формален и затова нашите деди са успели да постигнат и този безспорен дипломатически успех. Нашите дипломати и политици са изиграли картите си по блилянтин начин, за да може България да постигне и своята формална независимост. Днес е обратното – имаме формална независимост като държава, признати сме като суверена държава, но ни управлява един елит, зависим от чужди влияния и най-вече от Кремъл, както се вижда от предизборната кампания“, смята той.

Иван Сотиров отбеляза, че за независимостта човек трябва да се бори ежедневно, тя не е даденост. "Тя е като свободата и достойнствоно – неща, които трябва да отстояваме непрекъснато“, добави той.

Цоня СЪБЧЕВА