Най-критичният ЛОТ на магистрала "Хемус" е ЛОТ 2. Той е възложен последен и е с най-малък напредък в строителството. ЛОТ 3 на практика е зависим от ЛОТ 2. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройство Иван Шишков, който инспектира строителството на магистрала "Хемус", предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Ако ЛОТ 2 не бъде построен, няма да има как да се ползва ЛОТ 3. За ЛОТ 1 има определен смисъл, макар и с връзка с недобри пътища, но там ще форсираме, тъй като той е най-напреднал. За ЛОТ 2 тепърва предстоят срещи със строителите, за да може да направим така, че той да може да бъде максимално бързо завършен. Ние ще поискаме строителят на ЛОТ 3 да не се отпуска и да строи, защото не трябва да губи ритъм“, разясни той.

Министърът уточни, че без значение кога ще бъде завършено строителството на ЛОТ 3, участъкът не може да се използва преди да е завършен ЛОТ 2.

"Искам много сериозни разговори със строителите на ЛОТ 2, защото тези хора на ЛОТ 3 каквото и да ги правим, и да ги мъчим да строят бързо, и да наваксват, връзката с този пътен възел, зависи от ЛОТ 2", посочи Шишков.

Нели СТАВРЕВА