Изложбата "Етюд-и-те на София. Тайната Коледа“ е много интересна, тъй като вътре съм вкарал някои кадри от преди много години и буквално последният паднал сняг. Това каза в сутрешния блок "Добро утро, България“ на Радио "Фокус“ Иван Шишиев, "Етюд-и-те на София“. "Така че вътре обединявам много кадри, има доста интересни изненади. Но най-важното е, че самите кадри ще бъдат с благотворителна цел. Парите ще бъдат дарени на Фондация "Дивите животни“. Коледа е и няма нищо по-хубаво от това да даряваме бъдеще било на малките животинки, било на всеки един от нас“.

Очаквам всички тази вечер в "Кафе 1920 г.“ - едно прекрасно място, което аз съм си избрал като щаб на моите произведения, обясни Шишиев. "Самата изложба ще продължи до края на годината, но с всеки изминал ден ще намалява, много от хората отиват и взимат снимки за подаръци.“

Входът за изложбата е свободен, аз съм противник да се плаща, за да се вижда изкуство, допълни авторът. "Тази година изложбата се финансира по Програмата на НФК за творчески стипендии, така че огромна благодарност и на тях“.

Изненадите с "Етюдите на София“ не свършват дотук, изненада ще има на самата Коледа, на 25 декември рано сутринта, тя е подготвена заедно с издателство "Колибри“, но за да разберат повече, хората ще трябва да се разходят рано сутринта в града, изненадите ще се намират покрай статуите на писателите в София, така че просто хората да се разходят рано сутринта, разказа Шишиев. "Ще ме видите в ролята на Дядо Коледа. Моето амплоа в последните 2 г. е да поставям тези изненади.“

Основната идея на "Етюд-и-те на София“ е да показва колко красива е София, защо трябва да се гордеем, че сме в България, какво са направили хората преди нас с архитектурата, с изкуствата, а и да надграждаме старата красота, с която е изпълнена града ни, заяви Шишиев. "Трябва да имаме в себе си малко доброта и малко позитивност всеки Божи ден. Вярвам в доброто на всичко, което ни заобикаля. Може би трябва да бъде Коледа всеки ден в сърцето ни, както казва Дикенс“.

Габриела ГАНЕВА