Водачът на листата на "БСП за България“ в 19 МИР Русе Иван Иванов се срещна с членове на клуб "Надежда", съобщават от пресцентъра на БСП. Присъстваха още председателят на Областния съвет на БСП в крайдунавския град Тодор Йорданов и Мариан Савов – кандидат за народен представител от листата на левицата. 

В обръщението си към присъстващите Иван Иванов заяви: "С открито лице заставаме пред хората и можем да кажем, че само за 7 месеца в управлението постигнахме много – стабилизирахме икономиката, увеличихме минималната работна заплата, увеличихме пенсиите, осигурихме безплатни детски градини и ясли, увеличихме размера на майчинството през втората година, компенсирахме фирмите за цените на тока и подпомогнахме земеделците.“ Социалистът подчерта, че чрез съгласуваното сваляне на правителството от ГЕРБ, ДПС, "Възраждане“ и ИТН са били прекъснати тези важни за страната ни процеси, които след изборите на 2 октомври трябва да се продължат.

"Разбираме, че има натрупана значителна умора в българските граждани от  продължаващите вече няколко поредни избора. Затова е толкова важно на този вот да избираме разумно, за да продължим промяната в България, подреждането на държавата и скъсването със задкулисието. Най-важни за нас са икономиката и социалната политика. И в следващото управление ние ще бъдем гарант за социалната стабилност, от която се нуждае цялата страна. И заявяваме, че политиката с грижа за народа ще продължи", обобщи социалистът за политическата обставнока и приоритетите на БСП за бъдещото управление.

"Вие видяхте, че има достатъчно обществен ресурс и ние успяхме да насочим за увеличаване доходите на населението - средствата, които 12 години бяха отнемани от хората. Този процес трябва да продължи, за да могат гражданите да посрещнат икономическите предизвикателства на трудната зима, която предстои. Ето защо е много важно в следващия парламент да има работещо мнозинство", каза още Иванов. 

По отношение на външната политика водачът на листата в Русе уточни: "В условията на война, БСП винаги е на страната на мира. Ние заемаме позицията, че войната в Украйна час по-скоро трябва да приключи по дипломатичен път, без намеса на външни сили и без да се нарушават нормалните отношения с Руската федерация. За това отново БСП може да бъде гарант."

"Днес и сега моментът е преломен и всеки ляв глас има огромно значение. А изборът е – да вървим достойно напред или да се върнем в мрачните времена на корупцията и завладяната държава. Изборът е на българският народ", заключи социалистът.