Някой трябва да поеме отговорност. Това каза главният прокурор Иван Гешев във връзка с войната по пътищата пред журналисти, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Българската прокуратура подкрепа гражданите, които най-после искат от българската държава това, което тя им дължи. Тя им дължи справедливост, да не се убиват българи по пътищата и да загиват повече българи от колкото във войната в Украйна. Тя им дължи да не убиват техните деца. За мен това е положително събитие, защото целта е да бъдат спасени нашите деца и българските граждани", заяви той.

По думите му най-после започват наченки на организация за това да приключи тази война по пътищата. Главният прокурор подчерта, че държавата е безучастна към убийството на български граждани и деца по пътищата, защото не представлява интерес.

"Не представлява интерес за българските партии, които говорят за съдебна реформа, защото те разбират под съдебна реформа овладяването на прокуратурата и използването й за политически цели. Българската прокуратура ще направи всичко, за да има справедливост. Ние чуваме гражданите. Ще подкрепим в техните справедливи искания. Надяваме се на лидерство. Някой трябва да застане начело, защото в противен случай ще има колективна безотговорност", обърна внимание Гешев.