Както обещах, предадох на съд за престъплението "клевета" поредните си абонати - заместник председателя на Народното събрание Никола Минчев и бившия министър на вътрешните работи, а сега депутат Бойко Рашков. Надявам се, че съвсем скоро още една сериозна сума ще отиде за подпомагането на децата в неравностойно положение. Тези хора са толкова "бедни", че имат само пари. И само от това ги боли. Това написа Иван Гешев в позиция разпространена до медии.

Ето какво още пише в позицията:

"Съзнателно изчаках да отмине денят на гибелта на Апостола на българската свобода Васил Левски. Защото изпитвам срам в какво са превърнали заветите му и какви хора позволяваме да управляват и унижощават България. Родината, за която той и хиляди други дадоха живота и кръвта си. "Дела трябват, а не думи" - казва Апостолът. А къде са сега делата в полза на Отечеството? Няма ги. Има само думи, думи, думи... При това лъжливи. И зад тях прозират две неща - нагла кражба и национално предателство.

Затова мисля, че е крайно време да се върнем съм корените и традициите си, и да разпалим искрата на българската сила и дух. А тях още ги има, въпреки че полагат всички усилия да ги угасят. Аз обаче постоянно виждам тази сила - при срещите си с хората в цялата страна. И затова с колегите ми от Граждански блок ще продължим. Защото мислим като Стамболов.

"И за опашката на Дявола ще се хванем, но ще изтеглим България."