Прокуратурата и аз като главен прокурор ви чуваме и сме съпричастни с вас. Ще направим всичко възможно да има справедливост. Но за да настъпят промени и да спасим други български деца, са нужни съвместни усилия. Заедно - гражданите и институциите, които имат желание да работят за народа, трябва да направим всичко възможно това повече да не продължава. С тези думи главният прокурор Иван Гешев се обърна към близки на убити в пътнотранспортни произшествия, събрали се в читалище "Св. св. Кирил и Методий“ в пазарджишкото село Братаница, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

"Целта ни е с вас – гражданите, да накараме институциите, които не са си свършили работата, да си я свършат, за да има справедливост за загиналите и бъдеще за живите деца", каза Иван Гешев.

"Всички трябва да си свършат работата – Народното събрание да приеме различни закони, изпълнителната власт да осъществява реален контрол на хората, които нарушават пътната безопасност", добави Гешев.

По думите му основният проблем, който стои от години, това са остарелите закони, които позволяват евентуални убийци на пътя да отървават затвора и ако в бъдеще се приеме предложението да се отнема моторно превозно средство на водач, употребил алкохол или наркотици, това чувствително ще намали риска да има други загинали деца по пътищата.