Извинявам се от името на българската държава, за това, че тя не е осигурила необходимата сигурност и защита на хората, загинали и пострадали в катастрофи. Това каза главният прокурор Иван Гешев на брифинг пред журналисти, предаде репортер на Агенция "Фокус“.

"Уверих близките на пострадалите и загиналите в катастрофи, че българската прокуратура и аз ще направим всичко възможно да има справедливост. Надявам се, че тези хора ще бъдат чути не само от българската прокуратура. И аз се радвам, че имат доверие на главния прокурор и на българската прокуратура. Надявам се, че имат доверие и на Народното събрание, министрите, изпълнителната власт. Тези хора с право са отчаяни и народът е обезверен. Всички ние, които сме част от държавните институции, трябва да се обединим в интерес на хората, в интерес на народа, защото сме им длъжници“, допълни главният прокурор.

Близките на жертвите настояват за законодателни промени, които да гарантират по-сурови наказания и по-тежки присъди за шофьори, качили се зад волана след употреба на алкохол или наркотици, или такива, които са карали с превишена скорост.