Вече бившият главен прокурор Иван Гешев внесе в Софийския районен съд две жалби - срещу правосъдния министър Атанас Славов и срещу бившия вътрешен министър Емануил Йорданов - и двете за клевета. Причината - твърденията им, че той е имал връзка с кръговете около Мартин Божанов-Нотариуса и Петьо Петров-Еврото. Иван Гешев е предявил граждански иск за 20 000 лв. и по двете дела, като към този момент няма намерение да съди и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов.

"Не познавам Мартин-Нотариуса. Освен, че не съм ходил в този клуб, от 7-8 години съм с охрана от НСО. Има определен списък на местата, на които съм ходил. Призовавам да направят комисия и за Алексей Петров. Не правят, защото не е безопасно. Мартин-Нотариуса е един треторазряден измамник и е безопасно да си говорят всякакви глупости. Затова направиха комисия – за да си правят политически фойерверки. Да направят и за Къро комисия, и за Петьо Петров".

Бившият главен прокурор Гешев коментира имената от коментирания в последните дни списък с карти за достъп на магистрати за частния клуб на Мартин Божанов-Нотариуса. Според него той цели да дискредитира определен кръг хора.

"Този списък, ако е същият, който го виждам по някакви сайтове, най-вероятно някой депутат си го е написал сам, пуснал си го е сам и сега си го чете сам в НС. Като гледам имената, този списък е направен само и единствено да дискредитира определен кръг хора. И аз призовавам, след като са толкова обективни и толкова много ги интересува темата Съдебна реформа, въпреки че те съсипаха правосъдието, овладяха го политически и сега е на ниво престъпност от 90-те. Та, ги призовавам да направят и комисия за Алексей Петров. Защо не правят ли? Защото там не е безопасно. Мартин - Нотарисуа е един треторазряден престъпник и е безопасно да си говорят глупости", заяви Гешев.