Ще разговаряме с турската страна в посока да се уплътни контрола, тъй като там се събират огромно количество мигранти и когато се събират на големи групи затрудняват работата на нашите гранични полицаи и силите на Министерство на отбраната. Това каза министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, който е на инспекция на българо-турската граница, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Вътрешният министър събощи, че се осигурява допълнителна техника за осигуряване на сигурността на границата. 

"Работят заедно екипите на военна полиция и военните под координацията на и ръководството на "Гранична полиция“. Обсъдихме и предприехме мерки по поправяне на пътищата в района, което е много важно, като дава мобилност на екипите и възможност да работят. Осигурихме допълнително и ще осигуряваме допълнително техника, с която да наситим този терен, включително дронове, включително безпилотни летателни апарати", каза той.

Демерджиев посочи, че днес ще бъде проведена среща с турската страна за засилване на контрола по границата. 

"Засилихме контакта с турската страна и днес в 14:00 часа предстои среща между зам.-министъра на вътрешните работи на България и Турция с директори на дирекции, така че изключително много разчитаме на помощта от турска страна да се засили и да се обърне внимание на този проблем по сериозно от турска страна".

Нели СТАВРЕВА