До дни ще бъдат предприети мерки и ще има рокади в регионалните дирекции на МВР. Това съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев по време на инспекция на българо-турската граница, предаде репортер на Агенция "Фокус“.

"Текат вътрешни проверки. Имаме няколко такива случаи, в които "Вътрешна сигурност“ работи особено активно. Събрали сме всички данни и от ДАНС, и от нашата "Вътрешна сигурност“, от всички служби за случаи, които имам съмнения, че са замесени наши полицаи. Работим по тези случаи. Ще бъдат предприети мерки още в следващите дни в различни посоки. Ще има рокади, ще има лица, срещу които ще бъдат образувани наказателни производства. Мерките са на различно ниво до към среден състав. Имам предвид в дирекциите на регионално ниво. В София настъпи промяна, има нов директор на "Гранична полиция“. Сега се сформира екип около този нов директор, за да го подсилим допълнително. Екипът е назначен вече и започва работа“, заяви Демерджиев.

Вътрешният министър обясни, че служителите на "Гранична полиция“ са наясно как незаконните мигранти преминават границата ни с Турция.

"Имаме яснота откъде преминават мигрантите. Много се спекулира с пробойните. Средства в тази посока вече са обезпечени, планирали сме дейностите и МВР започва да ги изпълнява. Преодоляването на съоръжението става за минути със стълби и най-често правят. Не си представяйте, че те преминават през определени дупки в защитното съоръжение, те поставят стълби, най-често стволове на дървета и буквално за минута-две успяват да го преодолеят. Видях записи от камерите как точно се случва“, каза той.

Нели СТАВРЕВА