Събитията в ДПС през последните седмици поставят въпроса за мястото на българските турци в политическия живот на страната. В миналото ДПС бе монополизирало възможностите за участието им в българската политика. С постепенното превръщане на ДПС в корпорация (по думите на Доган), контролираният и купен вот доведе до дистанциране на много политически активни и свободолюбиви наши съграждани от турски произход. Това написа в личния си профил в социалната мрежа Ивайло Мирчев от "Да, България".

По думите му "Да, България!" е партия, която винаги е била отворена към участието на българските турци в обществените процеси.

"След местните избори през 2023 г. близо 20% от общинските съветници на “Да, България!" в страната са български турци. Имаме съветници в общините: Айтос, Руен, Хаджидимово, Завет, Исперих, Кубрат, Лозница, Цар Калоян и Разград. Със сигурност това е недостатъчно. Със сигурност може да се направи повече и да привлечем повече хора и ще го правим. Но тези наши съграждани трябва да знаят едно - ДПС не е единствената партия, която им дава възможност да реализират идеите си и да допринасят пълноценно, както за общността си, така и за обществото ни като цяло", написа още той.