Комисията за депутатските имунитети трябва да си свърши работата много бързо. В рамките на четири седмици да излезе с решение и да продължи работата на парламента. Всеки, познавайки парламентарната практика, особено европейската, знае, че няма нужда от такава. Това заяви в ефира на БНТ депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев.

Той допълни, че е разгледал папките за "Барселонагейт". И в част от тях, които е прочел, няма нищо, което да отговаря на предварителните заявки на главния прокурор, че ще направи много сериозни разкрития.

"Което е притеснително, защото когато говори прокуратурата, главният прокурор, особено както отиде в Страсбург с огромната заявка, че ще направи сензационни разкрития, а е говорил по-малко от 15 минути, е същото с искането на имунитета на Бойко Борисов, обясни Мирчев.

По думите му истината по "Барселонагейт" трябва да излезе наяве, но трябва да бъде разследвана от адекватна прокуратура, а не такава, която е спала 5 години.

"Първият сигнал към прокуратурата по отношение на "Барселонагейт" е от 2018 година. Българската прокуратура 5 години не е правила нищо", подчерта Ивайло Мирчев.

""Не управляваме с ГЕРБ и не го искаме ние имунитета, а прокуратурата. Ще се отнесем много сериозно към този случай, с всичките ни притеснения, че прокуратурата е спала 5 години и сега се задейства за 5 седмици. Правителството е служебен кабинет на парламента. И е подкрепено от конкретни политически сили. Когато две партии управляват, те имат коалиционно споразумение и ясна програма. Страната имаше нужда от правителство след 5 пъти, дори с компромиса то да е служебен кабинет на парламента", каза още Мирчев.