Събитието "Нощта на предприемачите" всеки месец събира между 150 и 200 души, които са там, за да се запознават, да обменят опит и да си бъдат полезни. Това каза Ивайло Георгиев – основател на Entrepreneurs Night Out, в предаването "Човекът на фокус" на Радио "Фокус".  

Първото подобно събитие е проведено през март 2016 г. и свързва хора от най-различни браншове. Често тези контакти прерастват в бизнес идеи и инициативи, сподели той.

"Общността ни се разви страшно много и общо от всичките ни канали наброява над 20 000 души. Най-хубавото е, че всеки месец присъстват наистина различни хора. Всеки човек, присъстващ на нашите събития, си е поставил различна цел. Едни търсят сходномислещи хора, с които да споделят своите идеи и да получат обратна връзка. Други отиват с ясната цел да продадат своята услуга или продукт, който предлагат. Всеки може да получи ползи от това събитие", обясни Георгиев.  

Той споделия идеята тази инициатива да започне да се провежда и в други големи градове на страната: "Планираме да каним известни предприемачи, да им дадем трибуна и да дадем възможност и на хората да зададат въпросите си към тях и да се запознаят с тях на живо, да се допитат до техните съвети и опит", каза Георгиев. 

Следващото събитие ще се проведе на 27 март.

Живко Кръстев