Ива Митева, заместник-председател на 47 НС, ИТН, в "Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2, във facebook.com/iliana.benovska и по Радио К2 на 93.9MHz на 16-и юли 2022 г., заяви позиции по следните теми:



Каква отговорност носят ИТН за това, че пуснаха ПП във властта?



"С огромно удоволствие казвам добър ден на Ива Митева, за чието присъствие се боря от 45-то Народно събрание, когато беше председател, но никога не е късно, защото нещата са в развитие, а животът се живее сега и веднага!“, посрещна госта си Беновска. Митева отговори: "Не знаех, че се борите толкова отдавна! В момента, в който се свързахте с мен, мисля, че бързо реализирахме срещата!“. Водещата потвърди, че в момента, в който се е свързала с Митева, веднага се е реализирала срещата.



"ИТН и Слави, за това, че пуснаха ПП във властта, каква отговорност носят?“, попита Беновска. Митева отговори, че наистина отговорността на ИТН е огромна. Тя продължи, че в 45-то Народно събрание конфигурацията е била такава, че трудно е могло да се създаде кабинет. Но в 46-то Народно събрание не е било така и може би ИТН са пропуснали момента за разговори, били са твърде емоционални. В момента ПП повтарят същите грешки.



"Но вие не сформирахте правителство тогава, а те сега се стремят неистово!“, отбеляза Беновска. Митева отговори, че в 46-то Народно събрание ИТН са подходили по друг, нов начин, който е изненадал всички. "Може би искахме да направим нещо, което е отдалечено от политиците, нещо, което е експертно. За съжаление не се получи, може би не бяхме и разбрани! Да, сега направихме тази четворна коалиция, но виждате, че нещата бързо започнаха да скърцат, може би защото не се слушахме! Не се и чувахме! Няма начин, когато сте толкова различни, разнородни, от крайно дясно до крайно ляво, да се работи с удар по масата и авторитаризъм! Трябваше да се чуваме и работим заедно и мисля, че това беше основният ни проблем!“, категорична бе Митева.

"Като заговорихте за това как сте тръгнали в политиката и какво сте и не сте направили ми се иска да ви пусна нашия леко шеговит коментар към г-н Слави Трифонов, когато той не направи правителство, но преди това първото начало, вие влязохте страшно ударно с оръжията на изкуството, помните ли песента "Мутри сбогом“?!“, продължи Беновска и пусна клипа на песента. След като я изгледаха Беновска попита: "“Мутри сбогом“, дали и сега някой няма да напише такава песен за вашата коалиция?“. Ива Митева отговори, че песента е много показателна и не трябва да се забравя, че именно ИТН са донесли промяната и са махнали ГЕРБ от властта. Водещата попита: "Сигурни ли сте, че ги премахнахте?“. Митева отговори, че поне са направили първата стъпка! Тя продължи, че Слави Трифонов има и една песен за силата на словото, "Един от многото“. Беновска отвърна: "Пуснете я! Политиката променя живота на хората бързо, но за кратко, изкуството променя бавно, но за дълго! Знаете колко е важно хората да са обхванати и психологически и емоционално от вашата кампания, а не само да се говори за газ, ток, инфлация!“. Ива Митева отговори, че хората като че ли по-скоро се вълнуват от силното медийно присъствие. На преден план са интригите, скандалите, клюките, лицемерието и това грабва хората. А когато им се заговори експертно, тогава говорещите не са добре разбрани. Тя продължи: "Включително излизането ни от правителството и тази песен, която пуснахте, ни обвиняват за мутри! Аз не видях нито едно доказателство, нито един документ! Чух как Гроздан Караджов много убедително отговаря, представя документи и доказателства и това остава в пространството, журналистите го подминават с лекота! В същото време на преден план излизат само едни думи "мафия“, "морал“ и "борба с корупцията“!“.

Защо ИТН не сформираха правителство в 46-то Народно събрание? Сбърка ли Слави Трифонов, че влезе в политиката?

"Знаете ли, вашият лидер, той се сазосъздаде, аз го познавам, даже бяхме дълги години близки приятели, той борави и със средствата на изкуството, и с психологическото въздействие! Позволявам си да го кажа и ще се обърна към него – Слави, пропускаш в момента да използваш най-голямата си сила! Ти се оттегли от изкуството! Голямото разочарование беше, когато всички очаквахме да направи правителство, а той не го направи! Да погледнем леко нашия художествен поглед с неговите средства, как сме погледнали на тази му постъпка!“, продължи Беновска и пусна коментара на предаването от 18.08.2021 г.



//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////



Беновска: Слави, ти се самопогреба





Да положим цветя. Бели рози за Слави. Пред ТВ 7/8. Национален траур е.



Познати са ни заглавия: "Една звезда пада от небето“, "Тя танцува само едно лято“. "Героите на нашето време“.



Приятелят Слави Трифонов. Идолът на последните 30 години. Момчето днес си отиде. От политиката.



ЗАТОВА. В "Беновска пита“. Провеждам този диалог. Със Слави и ИТН.



Слави Трифонов: Сигурно, в живот предишен, много лош съм бил.

Илиана Беновска: В днешния.



Слави Трифонов: Сигурно, във нещо важно, много съмсгрешил.

Илиана Беновска: Срути се.



Слави Трифонов: Някой ми е дал истинска любов.

Илиана Беновска: Народът.



Слави Трифонов: Аз не съм я взел, аз съм я убил.

Илиана Беновска: Удуши я.



Слави Трифонов: И сега ми се връща, Боже, как ми се връща.

Илиана Беновска: Яко.



Слави Трифонов: И това, че те искам няма смисъл, нали?

Илиана Беновска: Не.



Слави Трифонов: Прави си шеги живота, просто случва се.

Илиана Беновска: Подигра те.



Слави Трифонов: Ти, за някой да си всичко, той за тебе - не.

Илиана Беновска: Беше.



Слави Трифонов: И убивал съм със мълчание.

Илиана Беновска: Хората.





Слави Трифонов: Подминавал съм с безразличие.

Илиана Беновска: Народа.



Слави Трифонов: И сега ми се връща,

Илиана Беновска: Страшно.



Слави Трифонов: Боже, как ми се връща.

Илиана Беновска: От сърце.



Слави Трифонов: И това, че те искам няма смисъл, нали?

Илиана Беновска: Нулев.





След свалянето на "Хъшове“ от БНТ. През 1998 г. В знак на протест. Слави и "Хъшове“ се подстригаха нула номер.



Пред МС и Президентството. Акцията се казваше: "Хъшовете се привеждат във вид, удобен за властта“.



Косите събраха във възглавници. Слави днес няма коса. А и никой няма. Да му вярва вече.



Какво ще правиш сега? Скъпи приятелю, Слави?

Аз съм Беновска. И питам.



//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////



Беновска попита: От днешна гледна точка загубихте ли любовта? Загубихте ли фаворизацията, която имаше Слави, надеждата на хората? Сбъркахте ли? Сега как се надявате да си върнете загубената любов?“. Ива Митева отговори, че според нея ИТН са прибързали в 46-то Народно събрание. Но това може би е бил начинът на Слати Трифонов да покаже, че ще бъде по-различен, че няма да допусне да му се извиват ръцете, да не допусне старите конфигурации. Трифонов е решил да работи с експерти, хора, които знаят какво е администрация, управление и държава. Но може би е подценил факта, че тези хора са били употребени, не са били нови лица.

Беновска отвърна: "Или с много опит в интригата, в манипулацията, което вече е характерно за политиката!“. Ива Митева отговори, че е убедена, че действията на Слави са били искрени. Тя беше категорична: "Често си говоря с него, гледам го в очите и вярвам, че не ме лъже! Аз многократно съм заявявала, че в момента, в който усетя лъжа, в момента, в който усетя задкулисие, аз първа ще напусна! Аз не съм член на партията, но първа ще напусна Слави и Народното събрание! Но до момента не съм го усетила! Усещам една страшна болка, защото всички тези предатели, дали да не ги нарека продажници, са хора, които нищо лошо не са видели от Слави! Слави се опита да изчисти ДС, предложи Радулов за председател на вътрешна комисия, тогава остро реагираха ДБ и ПП! И този Николай Радулов, зад когото Слави Трифонов стои плътно, се обърна и тръгна с тези, които бяха срещу него!“.

"Аз имам малко повечко житейски опит, като казах преди малко, че ДС не се чисти, казах го като човек от това поколение, който е бил правен опит да го вербуват, не са успели! Но оставете това, толкова си могат, продължавайте напред! Но искам да Ви попитам не сбърка ли Слави, че влезе в политиката! Вие казахте, че си говорите често, аз сега ще Ви покажа един наш кратък публичен разговор, който е от 2013 г.!“, продължи Беновска и пусна запис от гостуването си при Слави Трифонов от 22-и октомври 2013 г.:



//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////



Илиана Беновска: И даже наши колеги тръгнаха да стават и политици. Ти между другото защо не станеш политик, имаш такава голяма аудитория, толкова голяма известност, толкова много опит и знания, защо и ти не тръгнеш да ставаш политик?

Слави Трифонов: Сериозно ли питаш?

Илиана Беновска: Много сериозно. За да се неутрализира малко с друг полюс пространството.

Слави Трифонов: По смисъла на професионализма и по смисъла на това, което е казал Кант за смисъла на живота, че човек трябва да се самоусъвършенства, един професионалист трябва да работи нещо, в което да става все по - добър и по - добър. Не вярвам това за пенкилера, че като можеш да правиш едно нещо добре, ще можеш да правиш и друго добре. Тоест примерно си добър като пожарникар, или шеф на охранителна фирма и това означава, че си добър като кмет или министър - председател.

Илиана Беновска: Или си бил добър като безработен и после си станал добър като министър - председател.

Слави Трифонов: Никога не съм бил безработен.

Илиана Беновска: Не ме слушаш. Бил си добър като безработен, а после се станал добър като министър - председател. Какво казах?

Слави Трифонов: За мен ли говориш?

Илиана Беновска: За кого говоря бе хора? Има ли някой, който се сеща тука?

Слави Трифонов: За кого говориш? Говориш за Орешарски ли в момента?

Илиана Беновска: Не.

Слави Трифонов: А за кого?

Илиана Беновска: Който може ще се сети. Та да питам аз, ще станеш ли политик?

Слави Трифонов: Добре, нали си смела, давай кажи, за кого говориш?

Илиана Беновска: Какво значи смела, да стана сега и да кажа истината е.

Слави Трифонов: Беновска пита Станишев...

Илиана Беновска: Кой назначи Делян Пеевски? Беновска пита Борисов за неговото минало. Нещо пропускаш, така ли беше?

Слави Трифонов: Да, и това е вярно.

Илиана Беновска: Въпросът е следния. Да си довърша темата за политика, че много ме кефи. Ако ти тръгнеш да ставаш политик всичко ти е десет.

Слави Трифонов: Защо?

Илиана Беновска: Вече го изредих тука, пак ли да те полаская? Слави, много си висок, не само на ръст. Много си висок по интелект и въздействие.

Слави Трифонов: Не е ли логично аз да стана, окей, аз ставам политик и след това? То не е достатъчно да станеш политик.

Илиана Беновска: След това спираме да пускаме нашата любима песен, която пускаме по "Радио К2“, заедно със стихотворението на Ръдиърд Киплинг "Ако“, "Нема такава държава“ и почваш да пееш "Ето я такавата държава, аз я ръководя Слави Трифонов“.

Слави Трифонов: Усещам някаква ирония, аз не съм тръгнал да ставам политик.

Илиана Беновска: Няма ирония, създаваш освен политически и художествен образ, ще ставаш ли политик?

Слави Трифонов: Не.

Илиана Беновска: Само едно ти куца, да знаеш.

Слави Трифонов: Кое?

Илиана Беновска: Може би трябва да се задомиш преди да станеш политик.

Слави Трифонов: Бойко Борисов не е женен, пък стана политик.

Илиана Беновска: Бил е. Я виж Сергей Станишев как се задоми, че и две деца роди.

Слави Трифонов: Това е хубаво.

Илиана Беновска: Много е хубаво.

Слави Трифонов: Аз за каква тема те поканих, ти накъде тръгна.

Илиана Беновска: Ами канализирай ме тогава.





//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////





Беновска попита: “Сбърка ли Слави, че влезе в политиката?“. Ива Митева отговори, че не е лесно да влезеш в политиката, особено ако си човек с опит и си умен. Тя продължи, че познава Слави Трифонов и екипа му от 2016 г., когато са я помолили да работи по законопроекта за мажоритарните избори. Знае, че когато са започнали да правят партията, той се е съпротивлявал дълго време. Всички са очаквали да се появи на изборите през 2017 г., но това не се е случило и отново ГЕРБ са взели властта. Митева заяви: "Така че според мен при Слави е имало вътрешна битка. Това решение за него е трудно, но аз наблюдавайки действията му, не виждам едно, с което да е предал избирателите си! Не виждам нещо, което е казал и не е изпълнил! Не виждам нещо, което да е обещал и след това да е излъгал!“.

Беновска отвърна: "Излъгахте очакванията! Ние очаквахме от вас правителство! Аз Ви пуснах – Слави, ти се самопогреба! Една от най-красивите му песни, целият текст се обръща към него! Той сбърка яко тогава, поне според избирателите!“. Митева отговори, че Трифонов вътрешно е смятал, че това е неговият правилен избор. Тя отново повтори, че не е ставала свидетел на никакво задкулисие при ИТН!

"Какво ще правите сега? Вие сте опитен човек, юрист, парламентарист, имате достатъчно поглед и върху така наречената бюрократична, нормативна уредба! Но какво ще правите сега? Вие сте твърде силни за ПП, твърде силни сте за ДБ, независимо, че ви обезкървиха с 6 души, твърде нови и различни сте от БСП, с ГЕРБ не можете да се родеет по никакъв начин! Какво ще правите в тази замърсена среда?“, попита Беновска. Ива Митева отговори, че средата ще става по-замърсена, а историята напоследък показва, че всеки парламент е по-лош от предходния. Следващият парламент вероятно ще е по-зле от сегашния и така ще се надгражда. Тя продължи, че във видеото на въпросите на Беновска за политиката, Слави ѝ е отговарял за експертите. Самият Трифонов не е редил листите на ИТН по начина, по който го правят в ГЕРБ, БСП или ДПС и може би точно поради тази причина единствено от ИТН има отцепници. А в ГЕРБ, БСП и ДПС всички гласуват като един. В групата на ИТН е имало свобода, защото Слави не е търсе верни хора, а експерти.

Ива Митева продължи, че е влязла в политиката, защото е виждала накъде вървят нещата и не е искала да идват все по-некомпетентни хора, на които да не можем да се противопоставим. Дори поведението на отделни хора я е накарало да влезе в политиката.

Оценката ѝ за Кирил Петков, Асен Василев, Даниел Лорер.

"А поведението на Асен Василев и на Кирил Петков, на Лорер? Имате ли смелост да направите оценка?“, попита Беновска. Митева отговори: "Смятам, че може би Кирил Петков е най-добрия от всички! Може би е най-големия идеалист! Но може би му липсват опит, знания, правилни съветници! Смятам, че Асен Василев е човекът, който е по-прагматичният в групата. И смятам, че той е по-активния там. С г-н Лорер малко съм разговаряла, но определено го харесвам! Мисля, че от групата той е най-балансираният от тримата!“.

Меморандумът за 1 милиард долара с Gemcorp и IP3.

"Но кое е езичето на везната, което балансира? Дали отговорността като политик към избирателите, родината или някакви лични интереси? Аз например в днешния коментар задавам въпрос към президента Радев – след неяснотата по подписването на меморандума с Gemcorp и IP3 за 1 милиард долара, наричаме го бомба, която в момента дреме – защо Радев им подава отново мандат в ръцете?“, попита Беновска. Ива Митева отговори, че има органи и те трябва да си свършат работата. А президентът просто спазва Конституцията и няма друг ход. Тя продължи: "Оставете решението на президента, то няма да е лесно! Но въпросът е какво да сложим на везната, какво искаме – по-голяма несигурност или отговорност!“. Водещата отново попита ИТН ще си понесат ли отговорността, че пуснаха във властта ПП. Митева отговори, че отговорността е на всички. Отговорност носят и медиите. Митева попита: "Къде са медиите в момента, след като Вие излагате тези факти, има сигурно и много други? Знаете за самия антикорупционен закон, аз даже призовавам журналистите в кулоарите да се съберем с колегите от другите групи и да дебатираме!“.

Беновска предложи: "Ами хайде да се съберем тогава и да го организираме! Направо го обявете! Кого искате да имате отсреща?“. Митева отвърна: "Искам да дебатирам с колегите от коалицията антикорупционния закон! Защото нас ни обвиняват, че сме мафия, че не искаме да се борим с корупцията! Само че не смятам, че е нито красиво, нито нормално законодателната програма на едно правителство да започна с точка да се назначи Бойко Рашков за председател на КП КОНПИ! Както и да се посочи като втора точка промени в правилника на парламента, за да върнем номадството! Знаете каква борба беше това да се отмени и сега с лекота да го върнем. И медиите не реагират остро на тези опити!“.

Отцепниците от ИТН.

Беновска отвърна: "Тези 6 души, които се отцепиха, сигурно са носители поне на 11 000 гласа всеки от тях! Значи тези хора отцепват едни 60 000 гласа на хора, които са гласували за вас и ще ги пренесат механично някъде на друго място! 60 000 гласа са предадени! Ние сме се борили дълго време, но знаете, че това е една разменна монета!“. Ива Митева отговори, че това зависи от всеки човек и как той после ще се бори със съвестта си. Тя продължи: "Това, което чувам в изявленията ми, е доста ниско ниво, доста елементарно!“.

Противопоставянето от страна на Асен Василев и ПП към ИТН и Слави Трифонов.

"Защо Асен Василев така силно се противопоставя на ИТН и на Слави Трифонов? Не знам дали гледахте пресконференцията преди да върнат мандата на президента. Аз сега ще Ви я припомня с един кратък клип, който има и един отговор за медиите, за които говорихте преди малко, че не сме много активни!“, продължи Беновска и пусна запис от пресконференцията на ПП от 8.07.2022 г.:



//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////



Асен Василев, вицeпремиер и министър на финансите в оставка, отговаря на въпроси на Илиана Беновска на пресконференция в Народното събрание от 8-и юли 2022 г., на която обявява, че ПП ще върне мандата на президента, излъчена директно в youtube.com/Беновска пита-Радио К2, във facebook.com/iliana.benovska и по Радио К2 на 93.9MHz. След брифинга Беновска подари на Кирил Петков тениска с надпис Harvard law, Just kidding.



Илиана Беновска: Г-н Василев и г-н Петков, въпросът е: Брутално ли ви свалиха, или вие се самосвалихте по някаква причина - като неопитност, подвеждане? И какъв ще бъде следващият ход? Реванш ще има ли и ще се занимавате ли с политика?



Асен Василев: Аз мисля, че на всички български граждани стана ясно защо кабинетът беше свален! Имаше желание, вместо да се увеличат пенсиите, да се изравнят неравенствата и да се подпомогнат младите семейства, едни средства да отидат за същите 8 фирми, които са ги получавали през последните 15 години!



Илиана Беновска: Това вече го казахте много пъти! Но аз Ви питам нещо съвсем сериозно: Брутално ли ви свалиха и кой ви свали? Кой? Имена имат ли?



Асен Василев: То се видя! Г-н Слави Трифонов си изтегли министрите и нареди, на част от депутатите на ИТН, да гласуват вот на недоверие! Не мисля, че е тайна за някой!







Беновска се опита да подари на Кирил Петков и Асен Василев тениски с надпис Harvard law, Just kidding.

Охраната от НСО я спря. Кирил Петков даде знак с ръка, че ще вземе тениската след края на брифинга.

Беновска успя да подари тениската на предаването "Беновска пита“ Harvard law, Just kidding на Кирил Петков.

Ето какво се случи:





Илиана Беновска: Г-н Петков, може ли да Ви подаря една тениска за спомен? Harvard law!



Кирил Петков: Ама не ме Снимайте!



Илиана Беновска: Ама моля Ви!



Кирил Петков: Това, ако е подарък, е за мен!



Илиана Беновска: Just kidding!



Кирил Петков: Мерси!



Кирил Петков взе тениската Harvard law, Just kidding и сърдечно благодари на Беновска, като я прегърна!



Илиана Беновска: Ето тази тениска Harvard law, Just kidding подарихме на Кирил Петков! Не ми позволиха да я подаря на трибунката. Надписът е Harvard law, законът на Харвард. Обаче отдолу пише Just kidding! Дали някой не се пошегува с тях?





//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////



Беновска продължи: "Виждате отношението към Слави Трифонов, към ИТН! Виждате обаче и отношението на медиите към Harvard law, just kidding! Те ли се пошегуваха с нас, ние ли ще се пошегуваме с тях, вие ли ще се пошегувате?“. Ива Митева отговори, че ако има избори, те ще са непредсказуеми и резултатът ще е много интересен. Избирателната активност ще бъде много ниска. ГЕРБ и ДПС вероятно ще имат повече депутати. Конфигурацията ще бъде много трудна за съставяне на кабинет.

Ива Митева продължи, че от въпросния репортаж отново са се чули мантрите на ПП за МРРБ. Но отново не е бил представен нито един документ. Беновска отвърна: "Но вие играете на скуош, просто удряте в стената!“. Заместник-председателят на парламента отговори, че ИТН просто са казали това, което мислят – не може да има четирима партньори и да не се чуват помежду си! Тя продължи: "Явно наистина властта опиянява и това самочувствие, когато си първа политическа сила, че ти диктуваш правилата на играта, всъщност ние възразихме точно на този стил! Ние имахме 65 депутати в 46-то Народно събрание и никога не сме имали това самочувствие, включително в разпределението в комисиите и комуникацията помежду си! Тук обаче чувах непрекъснато – ние сме първа политическа сила и затова трябва да получим всички постове! Когато нямаш 121 гласа, тогава този партньор, който има 10 гласа, е по-ценен от най-голяма партия, защото без него не можеш! Това те не го разбраха! Ние светнахме няколко пъти червената лампа и затова реагирахме така! Но в тази ситуация на галопираща инфлация за мен кабинет трябва да има! Това е отговорното поведение!“.

Ще влезе ли ИТН отново в коалиция с ПП, ДБ и БСП?

"Тоест вие от ИТН ще приемете кабинет, в който отново да влезе ПП, ДБ, БСП и вие?“, попита Беновска. Ива Митева отговори, че на този етап друга възможност просто няма. Тя още веднъж подчерта, че в следващия парламент разделението ще е още по-голямо! Митева обясни, че ИТН нямат нищо против Асен Василев да оглави МРРБ!

Подаръците.

Водещата попита госта си дали е червена или зелена ябълка в политикат. Митева отговори, че по-скоро е червена. Беновска ѝ подари червена ябълка. Заместник-председателят на парламента обясни: "Ябълката и символ на знание и мъдрост! Надявам се тази мъдрост да я имаме вече! Ябълката е кръгла, тя е символ на единението и на целостта, надявам се да я постигнем и наистина да сме праволинейни в това, което вършим, хората да разберат, че сме истински и не лъжем!“.

Беновска обясни: "Не знам дали знаете защо започнах да връчвам червени ябълки? Имаше един френски посланик, който ни нарече нация на гнили ябълки в политиката, съдебната система и къде ли не! Аз лично, като българин, се обидих и на изпроводяк, защото те го заточиха в Африка след тези приказки, да му връча една червена ябълка да си я хрупа във влака. И стана традиция!“. Митева отговори: "Съдебната реформа и антикорупционното законодателство са много важни! Тук всички трябва да покажем политическа воля и ние я показваме! Даже аз лино ще се ангажирам да работя по тези закони, за да станат такива, каквито трябва да бъдат в една правова, демократична държава! Но за да стигнем докрай и да направим конституционната реформа ни трябват гласовете на всички! Аз съм убедена, че можем да разговаряме с всички, трябва просто да намерим обединителното име и човек, който да обедини всички! Аз съм убедена, че можем да направим конституционната реформа сега, стига да я искаме!“.

Водещата подари и Конституцията на Република България и българското знаме. Беновска подари и тениската на предаването с думите: "Вашият трофей от управлението на ПП! Важен е надписът отдолу just kidding! Така че може да се явите на някой от разговорите с ПП с тази тениска!“. Митева се обърна към Беновска: "Аз също имам подарък за Вас, това е една книга, не знам дали сте я чели – "Против изборите – в защита на демокрацията“, тази книга е много актуална в днешно време и мисля, че ще я прочетете на един дъх, защото в почти всички държави ще установите, и западни демокрации, че всички имаме кризи на ефективността и легитимността и тази книга е призив на промяна, която всички искаме, призив за промяна на институциите!“. Така завърши разговорът между Ива Митева и Илиана Беновска в "Беновска пита“ във facebook.com/iliana.benovska и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 и по Радио К2 на 93.9MHz на 16-и