За всички беше изненада кандидатурата на проф. Габровски, коментира за сутрешния блок ''Добро утро, България" в ефира на Радио ''Фокус'' Искрен Митов от "Продължаваме промяната". Според него ГЕРБ са предложили за премиер неутралния проф. Габровски, за да не похабяват някои от лидерите си.

''Въпреки желанието ни да повярваме, че това е един реален опит, ние виждаме, че реалния лидер на ГЕРБ продължава да хвърля противоречива информация в пространството през медиите. (…) Надяваме се, че ще бъде направен опит'' , каза Митов.

Той допълни, че ПП не е съгласна да се водят задкулисни разговори и да се приемат ключови закони насила като обясни, че партията му държи на заявките, които са дали преди изборите.

Митев коментира напрежението между президента Румен Радев и "Продължаваме Промяната“ и определи нападките на президента като "слабост“. 

Според него обидите и квалификациите, които се дават от политическите трибуни между различните политици са много пагубни за българското общество, като нарече тези действия "убиец на политиката и демокрацията".