Отговорността я споделяме всички, но тази на ГЕРБ е много по-голяма, защото са първа политическа сила на два последователни избора. Ще бъде трудно да обясним на избирателите защо ги закарваме на шести поредни парламентарни избори. Това заяви пред журналисти Йордан Цонев от ДПС след края на срещата с ГЕРБ-СДС в парламента.

По думите му представителите и на двете страни, като две експертни групи, са огледали кои са въпросите около, които може да започне разговорът и посочи:

"Имаме пълно съгласие по геополитическата ориентация и политиките по нея, финансовата политика и това, че страната ни влиза в дългова криза, че публичните финанси са в много тежко състояние. Ако един редовен кабинет не положи усилия за финансова консолидация, тя ще ни бъде наложена отвън и ще ни бъдат наложени тежки мерки."

Дали и как би могло да бъде съставено правителство ще го решават лидерите на двете политически формации, но така и не стане ясно кога ще се състои такава лидерска среща между Бойко Борисов и Мустафа Карадайъ.