"Между политиците и дневния ред на обществото е изкопана пропаст, че дневния ред на обществото не е дневния ред на политиците. И второто нещо, което ни казаха е, че не искат нови предсрочни парламентарни избори, че искат да спрем цикъла от шест последователни парламентарни избори в рамките на 3 години, че искат стабилност, съставяне на правителство и решаване на техните проблеми", заяви от трибуната на НС зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев, предаде репортер на "Фокус".

По думите му това са проблемите на повишаване на доходите, на работните места, на сигурността на страната, на икономическия растеж. "Няма как решаването на тези проблеми да стане в политическата криза, в която е страната в последните 3 години трябва да се състави стабилно мнозинство и да се излъчи стабилно правителство с хоризонт 4 години", досочи депутатът.

Той благодари на хората, които са ги чули и са им се доверили. "Ние няма да ви подведем. ДПС през този месец работи на терен със своите кандидати и своя актив. Ние чухме какво ни казват хората", допълни Цонев.

"Българите в голямата си част потвърждават евроатлантическия избор на България, отбеляза Цонев и посочи, че гражданите са силно разтревожени за сигурността си. За нас от ДПС изборът на евроатлантизма е екзистенциален избор за гражданите и за родината. Ще продължим да подкрепяме Украйна в борбата ѝ срещу агресора", каза още Йордан Цонев.