"Най-лошите пътища, най-лошата организация на движението и най-лошият закон за движение по пътищата са в България. Той е изменян над 100 пъти. Оттук нататък вече може да се говори и за обучението. Това каза в дневния блок "Добър ден, България“ на Радио "Фокус“ Йонко Иванов, председател на Съюза на центровете по авто-мото подготовка.

"Как можем да обучим един млад човек, на когото в училище се казва, че трябва да отиде с униформа, той казва, че няма да я носи. Скача да бие учителя, друса се по време на час. Ето, последният случай е на седмокласник, който носи пистолет в училище. Липсва семейството и законодателството. Законът е кърпен непрекъснато и с толкова много дупки. Хората, които в момента шофират по пътя, не знаят какво ги грози, какви наказания има и по какъв начин да си справят с лошите условия по пътя. Питам 15 министри на МВР и транспорта – кога парите от пътните санкции и глобите ще отидат във фонд "Пътна безопасност“. Тогава и полицаите ще си получат заплащането, и няма да има място за тунингованите хора, които влизат без конкурс в полицията, няма да имат място там“, обясни той.

Йонко Иванов отбеляза, че ставаме свидетели как дилърите на наркотици работят в екип с полицията и си "играят игрите“. По думите му трябва да се смени начинът и системата, за да може да се спре купуването на наркотиците.