Държавната агенцията за безопасност на движение по пътищата се превърна в един скъп пиар на държавата и параван на проблемите. Това заяви инж. Богдан Милчев от Института по пътна безопасност, в предаването "Това е България“ на Радио "Фокус“.

Държавната агенцията за безопасност на движение по пътищата трябва да бъде дадена на хора, които са компетентни, които да застанат пред обществото и па поемат отговорност. Ние, от Институтът по пътна безопасност сме готови да поемем тази отговорност“, заяви още бившия началник на КАТ-София.

"Това беше агенцията, която трябваше да управлява и намалява риска от катастрофи, и да носи, забележете, отговорност за състоянието на безопасността. Но агенцията се превърна в един скъп пиар на държавата, един параван на проблемите. И затова са нужни незабавни промени в тази агенция или да бъде закрита. Защото ако тя не започне да подпомага МВР, АПИ и ДАИ, трите институции едновременно, ние ще си говорим с вас всеки ден едно и също“, посочи Богдан Милчев.

Богдан Милчев отбеляза, че камерата на полицейския ескорт съпровождал Димитър Любенов, който предизвика катастрофата на Околовръстното и уби френски гражданин е била повредена. Имало е доклад, че камерата е повредена и не работи, допълни той. Милчев отбеляза, че честа практика е камерите да бъдат повреждани умишлено, за да няма доказателства за корупцията по пътищата.

Евелина БРАНИМИРОВА