Credit Suisse е банка с много сделки. Tя не е повторение на събитията в САЩ. Там проблемите са други. Това каза в предаването "Човекът на фокус" по Радио "Фокус" инвестиционният консултант Цветослав Цачев.

"Все повече започва да ми прилича на 2008 година, когато видяхме много динамика на пазара, много стрес. Октомври 2008 беше последван от февруари 2009. Причината за всички тези проблеми е повишението на лихвите", допълни той.

На въпрос дали да очакваме още банкови фалити, той отговори, че всичко е възможно да се случи. "Не можем да отговорим с Да и Не", коментира експертът.

"Credit Suisse не е фалирала, купена е от UBS. Преди повече от 10 години положението с Credit Suisse беше друго, през последните години много скандали имаше. За две седмици 100 млрд. активи бяха изтеглени", напомни Цветослав Цачев.

"Получи се парадокс, облигационерите ще са на загуба. Това разтриса доверието. За първи път се взима такова решение. Тази седмица ще видим пак сътресение", коментира инвестиционният консултант.

Живко КРЪСТЕВ