Интензивен трафик в посока Румъния и строително-ремонтни дейности затрудняват преминаването през някои от граничните ни пунктове, съобщават от Главна дирекция "Гранична полиция".

Ето какво сочи сводката им към 6 часа тази сутрин:

Границата с Румъния: Трафикът е интензивен на ГКПП "Кардам" на изход за товарни автомобили, както и на изход за леки автомобили на ГКПП "Русе". 

В РД "Гранична полиция“- Русе е получена информация от румънските гранични власти, че се ограничава преминаването на товарни МПС над 7,5 тона през съвместния българо-румънски граничен пункт ГКПП "Дуранкулак“/ГКПП "Вама Веке“ на 22.06.2024г/събота/ от 16 ч. до 20 ч. ; на 23 и 24.06.2024г./неделя и понеделник/ от 6 ч. до 22 ч.

Границата с Гърция: Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

През граничните пунктове  "Маказа", "Златоград“ и "Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

Границата с Република Сърбия: Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

На ГКПП "Калотина" се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празнчните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

На 19.06.2024г. на ГКПП "Калотина" временно е преустановено преминаването на вход на леки автомобили поради извършване на строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация.

Границата с Република Северна Македония: Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Границата с Република Турция: Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.