Интензивен трафик по границите ни с Гърция, Румъния и Сърбия. Това стана ясно от информацията за трафика на българските гранични контролно-пропускателни пунктове към 18:00 часа на 17.06.2023 г., съобщена от ГД "Гранична полиция".

Трафикът на граничните ни пунктове с Гърция е интензивен нa  ГКПП "Кулата"  и ГКПП "Маказа" за леки автомобили на изход. През гранични пунктове "Маказа", "Златоград" и "Ивайловград" пък могат да преминават само леки коли и микробуси.

Интензивен е и трафикът по-границата ни с Румъния нa  ГКПП "Видин", ГКПП "Оряхово", ГКПП "Дуранкулак", ГКПП " Никопол" и ГКПП "Кардам", но за товарни автомобили на изход.

По границата с Република Сърбия, трафикът е интензивен нa ГКПП "Калотина" за  товарни автомобили на изход.

В зоната на ГКПП "Калотина" се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация на пункта. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове по границите ни с Република Северна Македония и Турция.