Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изхода на границата с Румъния при граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) "Видин", "Оряхово“ и "Кардам“ за товарни автомобили, съобщават от МВР.

Извършва се монтаж на допълнителна покривна конструкция на двете крайни трасета на ГКПП "Видин“ на изход и на вход в България. Движението се пренасочва през останалите трасета чрез пътна сигнализация. Преминаването през съвместните гранични пунктове "Кайнарджа"/"Липница“ и "Крушари"/"Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа.

Трафикът е нормален на всички ГКПП на границата с Гърция. През гранични пунктове "Маказа“, "Златоград“ и "Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата със Сърбия трафикът е нормален на всички ГКПП. В зоната на ГКПП "Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности за реконструкция и модернизация на пункта. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили трябва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

На границите с Република Северна Македония и Турция трафикът е нормален на всички ГКПП.