Интензивен трафик по границите с Гърция и в двете посоки. Това става ясно от информацията за трафикът на българските гранични контролно-пропускателни пунктове към 13:30 часа на  01.04.2023 г., съобщена от ГД "Гранична полиция".

Трафикът е интензивен по границата с Румъния на ГКПП "Русе", ГКПП "Видин", ГКПП "Дуранкулак", ГКПП "Оряхово", ГКПП "Никопол" и  ГКПП "Кардам" за товарни автомобили на изход. 

В ГДГП е получено съобщение от дружество "Дунав мост Видин-Калафат" АД, че до 20.04.2023 г. ще бъде извършван монтаж на допълнителна покривна конструкция на две от трасетата на ГКПП "Видин" при влизане в България. Движението ще бъде пренасочвано през останалите трасета чрез пътна сигнализация.

Преминаването през съвместните гранични пунктове "Кайнарджа"/"Липница" и "Крушари"/"Добромир" се осъществява съгласно договореното работно време от 8 до 20 часа.

Трафикът по границата с Гърция на ГКПП Кулата е интензивен и в двете посоки за товарни автомобили.

През съвместните гранични пунктове "Златоград"/ "Термес" и "Ивайловград"/"Кипринос" могат да преминават само леки коли и микробуси.

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове по границите с Република Сърбия, Република Северна Македония и Турция.