Интензивен е трафикът по някои от гранично контролно-пропускателните пунктове, съобщиха от Главна дирекция "Гранична полиция“. Информацията е актуална към 18:00 часа днес.

По границата с Гърция трафикът е интензивен на вход за леки автомобили на ГКПП "Маказа“ и на "Кулата“. През граничните пунктове "Маказа“, "Златоград“ и "Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

По границата с Румъния трафикът е интензивен за изход за товарни автомобили на ГКПП "Никопол“, "Кардам“, "Оряхово“ и "Видин“.

В "Гранична полиция“ е получена информация от румънските гранични власти, че се ограничава преминаването на товарни моторни превозни средства (МПС) над 7,5 тона през ГКПП "Дуранкулак“/ "Вама Веке“ днес и утре от 06:00 ч. до 22:00 ч. Ограниченията се въвеждат във връзка с обявяването на 24 юни за неработен ден и засилено пътуване на румънски туристи, допълват от "Гранична полиция“.

По границата със Сърбия трафикът е нормален на всички гранични пунктове. На ГКПП "Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности, които налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

Нормален е трафикът на всички гранични пунктове по границата с Турция и Република Северна Македония.