Трафикът е интензивен по границите с Румъния нa ГКПП ''Видин'' и ГКПП ''Кардам'' за товарни автомобили на изход. Това показва информацията за трафика на българските гранични контролно-пропускателни пунктове към 06:00 часа на  23.04.2023 г., предоставено от ГД "Гранична полиция".

Извършва се монтаж на допълнителна покривна конструкция на две от трасетата на ГКПП "Видин" при влизане в България. Движението се пренасочва през останалите трасета чрез пътна сигнализация.

Преминаването през съвместните гранични пунктове "Кайнарджа"/"Липница" и "Крушари"/"Добромир" се осъществява съгласно договореното работно време от 8 до 20 часа.

По границата с Гърция, трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

През съвместните гранични пунктове "Златоград"/ "Термес" и "Ивайловград"/"Кипринос" могат да преминават само леки коли и микробуси.

            

По границата с Република Сърбия, трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

В зоната на ГКПП "Калотина" се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация на пункта. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празнчните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

По Границите с Република Турция и Република Северна Македония, трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.