С разгара на лятото, от Агенцията по храните започват засилени проверки по Черноморието. Инспекторите ще следят каква храна се предлага на туристите и как се съхраняват продуктите. Проверките започнаха от Созопол. В един от ресторантите в града инспекторите не установяват нарушения.

"Във връзка със заповед на изпълнителния директор на БАБХ за засилени проверки по Черноморието, ние извършваме ежедневни проверки. До момента не сме установили нарушения. Продуктите се съхраняват правилно, етикетирани са правилно, персоналът е с чисто работно облекло“, обясни пред бТВ старши инспектор "Контрол на храните и граничен контрол" към БАБХ-Бургас инж. Мария Христова.

По думите ѝ най-честите нарушения, които се срещат в обектите за хранене, са сграден фонд и оборудване. "При което ние пишем предписание, а след като не е изпълнено, преминаваме към следваща административна мярка – акт за установяване на административно нарушение“, обясни още тя.

Проверките ще продължат през цялото лято. А при необходимост към тях ще се включат и инспектори от полицията, данъчните и здравните власти.