Със спокоен и нормален трафик по граничните ни пунктове започва последният работен ден от седмицата. Това информираха за "Фокус" от Главна дирекция "Гранична полиция".

Единствено на някои от граничните пунктове с Румъния има забавяне на преминаването, но това се отнася за тежкотоварните автомобили.

От Гранична полиция напомнят, че все още текат ремонтни дейности на ГКПП "Калотина", а през "Маказа", "Златоград" и "Ивайловград" могат да преминават само леки коли и микробуси.

Границата с Румъния: Трафикът е интензивен на ГКПП "Кардам",  ГКПП "Видин" и  ГКПП " Оряхово" на изход за товарни автомобили. 

Границата с Гърция: Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

През граничните пунктове  "Маказа", "Златоград“ и "Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

Границата с Република Сърбия: Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

На ГКПП "Калотина" се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празнiчните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

Границата с Република Северна Македония: Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Границата с Република Турция: Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.