Управляващото мнозинство до този момент даде толкова много предложения и сигнали около тези промени в Конституцията, като някои от тях живееха няколко дни, други – няколко часове. Така че нека да видим какво последно ще бъде предложено. Това каза пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова, която взе участие в Международна конференция "Балканите – за мир, сигурност, сътрудничество и партньорство", предаде репортер на "Фокус".  "Освен това аз някак недоумявам какво означава това  сега ще вкараме промените, те ще бъдат гласувани на първо четене, обаче след това всичките те ще бъдат променени. Нека да видим как ще тръгне дискусията, след това ще изработим и нашата позиция. Но очевидно, че президентската институция винаги досега е настоявала за сериозна дълбока реформа в съдебната система, и такива бяха и обещанията на тези, които направиха правителството. Нека да видим докъде ще стигнат", каза Йотова.

На въпрос на репортер от "Фокус" за антикорупционния закон вицепрезиденътт отговори, че слуша много внимателно мнението на експертите и различните гледни точки.

"Хората, които са работили и работят в тази система, не са оптимисти за тези промени. Още повече определени тревоги и съмнения създават два фактът, че на практика се създава още един разследващ орган. По-скоро, според мен, важното е да има не координация на различни органи, а тази проблематика да бъде съсредоточена в една институция отколкото в различни. Но закона още не е приключил. Дайте да го видим в пълния му вид, да видим как той ще кореспондира с останалите закони, с останалите институции, и тогава вече наистина анализът ще бъде по-конкретен и по-верен", добави Илияна Йотова.