Плевенската болница "Георги Странски" е една от най-големите в страната с над 900 легла и е гръбнакът на здравеопазването на цяла Северна България. Така че трябва да направим необходимото, за да може да бъде финансирана тази болница.“ Това заяви народният представител от "БСП за България" Илиян Йончев от парламентарната трибуна във връзка с обсъждания Закона за лечебните заведения, съобщиха от пресцентъра на БСП

Той уточни, че левицата ще подкрепи закона и ще внесе предложение между първо и второ четене плевенската болница да бъде включена в списъка за финансиране.

Йончев подчерта, че освен със здравеопазване, тя се занимава и с образование, тъй като там Плевенският медицински университет обучава студенти по медицина, медицински сестри и акушерки.

"Предвижда се финансирането да е около 500 лв. на месец на легло, така че това е жизнено необходимо", добави социалистът.

Той изрази надежда да бъде съставено редовно правителство и да се приеме бюджет за 2023 г., за да може да се помогне по този начин здравеопазването.