Този форум е за дискусии по важни въпроси върху политика по разширяването и каква трябва да бъде ролята на България, каза по верме на форума  "ЕС се среща с Балканите“ евродепутатът Илхан Кючюк, предаде репортер на "Фокус". 

"Днес живеем в свят, който трябва да бъде в мир и справедливост. След като Европа беше забравила за войната днес отново има война. Мнозина очакваха, че ЕС ще бъде слаб след кризите и инвазията в Украйна, но той излезе по-силен. Мирът трябва да се основава между родните правила, тогава, когато се спазват може да бъдем спокойни", каза Кючюк.

"Направиха се първи стъпки и Албания и РСМ започват преговорен процес за членство в ЕС, но този процес трябва да продължи с по-голяма сила и да бъдат включени по-рано в дискусиите за разширяването. Ако има желание за реформи и да бъде част от по-голямата политическа орбита, да Турция има място в ЕС", добави евродепутатът.

Повече от изказването на Илхан Кючюк слушайте в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" днес, от 15 часа.