Антон Хекимян е изключително успешен в своята сфера, разпознаваем и издигнал се до възможно най-високото стъпало - ръководител на една от двете най-големи телевизии в страната. От страна на ГЕРБ подобна кандидатура е повече отколкото могат да мечтаят и честно казано - отколкото заслужават на фона на управлението на София през последните десетилетия. Това написа икономиста Михаил Кръстев относно кандидадурата на Антон Хекимян за кмет на София от ГЕРБ - СДС.

Икономистът сравнява личността на журналиста с тази на рапъра Христо Петров - Ицо Хазарта.

Ето какво гласи целият пост на икономиста Михаил Кръстев без редакторска намеса: 

"Anton Hekimyan е изключително успешен в своята сфера, разпознаваем и издигнал се до възможно най-високото стъпало - ръководител на една от двете най-големи телевизии в страната. От страна на ГЕРБ подобна кандидатура е повече отколкото могат да мечтаят и честно казано - отколкото заслужават на фона на управлението на София през последните десетилетия.

Тук основният въпрос, който социалните антрополози трябва да изследват е, защо толкова успешни в кариерата си български граждани се отказват от нея, за да се занимават с политика? Като ръководител на бТВ Хекимян има много повече лостове за обществено благотворство, отколкото като кандидат-кмет с изоставане от опонента си, ако гледаме социологическите проучвания.

Също както Ицо Хазарта, който като рапър е допринесъл много повече за създаването на критична обществена нагласа към корупция или несправедливост, отколкото като невзрачен "народен представител".

Примерите са безкрайни, дори Васил Терзиев е сред тях.

Дали корените на този феномен се крие в Учредителното събрание или назад?"