ИТН също връщат третия мандат празен на президента, ако той бъде даден на тях. Това обяви лидерът на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов в кулоарите на парламента преди връчването на втория мандат по-късно през деня, предаде репортер на "Фокус"

Той добави, че според ИТН изборите за парламент и еврозиборите трябва да са две в едно.

"Според нас би било изборите да бъдат две в едно. По простата причина, че чисто организационно и финансово ще бъде по-добре за държавата. Вероятно ще има по-голяма избирателна активност", каза Йорданов. 

"Отговорността е в президентството", добави той. 

"Нямам представа. Когато бяхме на консултациите с президента, той не е намеквал на кого ще го даде", обясни Йорданов в отговор на въпрос дали е по време на консултациите е обсъждано на кого държавния глава възнамерява да връчи третия мандат. 

Според него имало възможност за конституционна криза по отношение на служебните премиери. 

"На президента му е даден списък от 10 човека, основно от ГЕРБ. Дадоха на ГЕРБ възможността да имат служебен кабинет, защото са умни (бел. от ред. - ПП-ДБ).", заяви Йорданов. 

"Президентът Радев може да не подпише. Какво правим тогава? Връща се в Народното събрание. В този състав на Народното събрание какво може да последва? Това е доказателство какви отвратителни и грешни конституционни промени направиха същите тези", смята той.